Vilken typ av handdesinfektion kan man verkligen lita på?

Just nu har vi en pandemi över hela världen. Att du vill hålla dina händer rena när du vet att det finns något som heter coronavirus är inte konstigt. Kan jag lite på handdesinfektion?

Flera undrar det. Viruset sprider sig snabbt. Nu talar vi om en sjukdom som kan sätta hela vårt sjukvårdssystem ur spel! Köp andra alternativ än handsprit mot virus.

bakteriedödande

Handdesinfektion handsprit mot virus är inte det enda sättet

En tvål fungerar lika bra som handsprit. handsprit mot virus är inte den bästa lösningen.

Handspriten dödar visserligen bakterier men inte alla bakterier. Det är till exempel känt att desinfektionssprit inte biter på alla typer av förkylningsvirus, influensavirus eller vinterkräksjukan.

dax

Virussorter av den typen klarar sig ändå. En coronasmitta på det är inte så kul. Forte eller Smittstopp är verksamma produkter mot smitta.

Välj tvål istället för handsprit mot virus. Tvätta händerna med tvål i minst 20 sekunder så har du ett bra skydd.

Så desinficerar du händerna

Du måste förstå hur du ska använda dig av handtvätt. Du måste använda tvålen länge för att du ska få någon effekt av handdesinfektion. Skölj och tvätta inte händerna kortare än 20 sekunder.

Det är inte bara om du själv upplever influensa symtom som du ska desinficera händerna med en bra antiseptisk tvål. Gör det hela tiden. Man vet inte vem som smittar.

Handtag och möbler i ditt hem behöver också ytdesinfektion

Tvätta händerna noga varje dag. handdesinfektion apoteket Tvätta handtagen lika noga. Tillbaka på ruta ett alltså.

Med en antibakteriell spray som är bakteriedödande kan du se till att handtag som du använder dagligen blir rena. Den kan du använda överallt.

Använd den bakteriedödande sprayen på alla ytor som du kommer i kontakt med. Det minskar risken för smitta via objekt. Det nya coronaviruset kan leva i upp till tre dagar. Sprayen löser det problemet.

Tips på hur du sköter din handdesinfektion

Du bör jobba med god handtvätt och använda en riktigt bra bakteriedödande tvål. Då behöver du inte använda dig av handsprit virus. En vattenbaserad handdesinfektion gör sedan arsenalen komplett.