Nu kan du bjuda hela släkten på sockerdricka

Kalas för familjen kan innebär alla tänkbara gäster. Då spelar rätt sorts läsk stor roll. Sockerdricka är någonting som de flesta gillar. Det är en utmärkt dryck att servera i bålet.

Sockerdricka är ett säkert kort

kolsyremaskin

Sockerdricka är läskEN som de flesta känner till. Det är klassiskt svenskt. Den läsk som finns att köpa idag har inte riktigt samma smak som den klassiska.

En smak som uppskattas av alla. Den är lättsam och alltid mycket söt. Men kanske blir det lite för sött om du köper på flaska. Då kan du istället välja att göra egen läsk och skapa sockerdrickan med mindre socker.

Prova Aromhusets läskkoncentrat som innehåller 80 % mindre socker. Du kan också prova deras helt sockerfria serie. Du hittar dem hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

Köp koncentrat istället för läsk

Om du har en läskmaskin så kan du snabbt göra sockerdricka. Det enda som behövs är rätt essenser. Så kan du smaksätta. Det kan vara bra om du ska använda den i bålet.

Sockerdrickans unika smak kommer från päron och citron. Länge var det Saturnus som var nummer 1 inom sockerdricka. Idag är det Aromhuset som levererar smaker.

Läsken får inte ta över i bålet. Använd då bara mindre koncentrat. Sen kan du blanda på. Om du har tillsatt alkohol så ska du inte låta barnen smaka.

Hur mycket smaksatt mineralvatten kan du dricka?

Sockerdrickan får oftast stryka på foten när vi minskar sockerkonsumtionen. Det måste inte vara så.

Kom ihåg att Aromhusets smaker innehåller 80 % mindre socker, det kan vara värt att prova.

Aromhuset har tagit ledartröjan nuförtiden.

Mineralvatten som smaksätts är inte farligt. Sockerdricka pris Socker är inte bra i för stora doser, annars är det ingen fara. Det är avgörande hur mycket socker du får i dig. Om man inte äter så mycket socker blir man bättre på att känna smak.

Servera läsken på ett snyggt sätt

Det handlar om presentation. Om du gör läst hemma ser den inte ut som den i butik. Det kan smaka bra ändå. Använd dina finaste glas vid servering.

Det går också att hälla på kanna men då finns risken för att bubblorna snabbt försvinner. Testa och se vad som fungerar. Var inte rädd för att garnera.

Smaken går väl ihop med citron. Du kan lägga i lite limeblad eller kanske gurkskivor. Det mesta kommer att uppfattas som fräscht tillsammans med den klassiska sockerdrickasmaken så våga testa dig fram.