Är det sant att handdesinfektionsmedel hjälper mot coronavirus?

Coronaviruset gör att vi känner oss rädda, det är inte så konstigt. Även om du själv inte tillhör riskgruppen för att dö av coronavirus har du säkert familj och vänner som tillhör denna grupp. Det är anledning nog till att använda bra handdesinfektionsmedel som skyddar både dig och de som finns i din närhet.

Det är viktigt med handdesinfektion

Något som är viktigt att poängtera vad gäller coronaviruset är att det här är en smitta som kan passera från en person till en annan trots att ingen visar sjukdomssymtom. Det är inte alla som blir smittade som får influensa symtom eller de andra tecknen som vi har lärt oss om.

Det är obehagligt att sprida smitta. Då måste vi vara extra noggrann med handdesinfektion. Användandet av handdesinfektionsmedel kan skydda andra.

Har du koll på alla varianter av handdesinfektionsmedel?

Många tror att det räcker med handsprit som desinfektion. Flera virus är immuna mot handspriten. Om det till exempel rör sig om förkylning, vinterkräksjukan eller influensa är det här inte ett fungerande virusskydd. Vattenbaserad handdesinfektion kan vara ett mycket bättre alternativ.

Har du en antiseptisk tvål hemma? Det är viktigt att det är en bakteriedödande tvål som samtidigt är skonsam mot dina händer. En antibakteriell tvål gör nytta hemma.

köpa

Köp inte hem flera liter handsprit. antibakteriell spray Det är inget problem att det är slut. Tvål fungerar bra mot handdesinfektionsmedel.

Vattenbaserad handdesinfektion är mild mot din hy.

Det som känns starkt är inte alltid bästa vapnet mot coronavirus

Kom ihåg att alkohol som känns starkt inte alltid är bästa vapnet mot coronavirus. Risken är stor att du får sprickor i händerna. Särskilt om du använder sprit ofta. Handskar kan erbjuda ett bättre virusskydd.

Bra ytdesinfektion är också viktigt

Den antibakteriell sprayen kan göra underverk. En vanlig plats för smitta att sprida sig är handtag. När du är utomhus kan du öppna dörrar med ärmen istället för med handen. Du kan ha på dig handskar också.

Inomhus kan du använda sprayen som ett komplement. Då vet du att du är skyddad. Antibakteriell spray ger ett bra skydd överallt.

Det kan till exempel vara bra att ha bakteriedödande spray för ytdesinfektion i köket på diskbänken. Använd sprayen på varor som du använder.