Bantanu

Ska man banta med LCHF eller igenom att att förtära mindre mängd kalorier?

Ska man banta med LCHF eller igenom att att förtära mindre mängd kalorier?

Kraftig övervikt är ett problem i 2 nivåer

Fetma är ett kumulativ problem, i båda andemeningarna. Allt fler barn samt vuxna kämpar mot välfärdsproblemet övervikt. Vi som lever i västvärlden har i stort sett oändlig åtkomst till mat och utbudet av mat, godis, god och sockerhaltiga drycker är oändligt. Halvfabrikaten säljer som aldrig för samt det pumpas in socker i nästan allt, för att smaken ska förhöjas samt människorna få sockersug efter mer. Så vi äter och äter och äter.

Mat används oxå ofta som hugsvalelse, tidsfördriv och sjukvårdsbehandling. Är man deprimerad, blaserad alternativt jäktad så fungerar god mat som ens bästa vän, helst skall den vara söt, salt eller fettdrypande för att agera bra. Resultatet är att vi blir fetare och fetare och fetare, vilket ingalunda går han i labb med de förebilder som råder samt ännu mindre med vad som är hälsosamt. Fetma leder till sjukdomar, svårigheter att leva aktivt och matthet. Därjämte är dålig självkänsla kanske den allra jobbigaste biten med fet, att aldrig få känna sig bekväm.

Fast i jojobantningens grepp

Många överviktiga har en djup önskan om att gå ned i vikt samt man testar olika dieter. Ibland förmå man, men långt ifrån alltid. Det kräver beslutsamhet, konsekvent handlande samt järnvilja, samt ehuru man pressar sig riktigt hårt är det likväl lätt att falla till föga för suget då och då.

Kalorireducerade dieter är de svåraste att vara lojal, har det visat sig. Man kontrollerar endast energiintaget vid en sådan diet och fäster inte så enorm observans på vad det är man stoppar i sig. Äter man då mat av sådan art som inte mättar så går man konstant utsvulten vilket leder till hetsätning samt i ett vidare led nedstämdhet och antagligen ännu mer hetsätning. En ond ring alltså som gör att många hamnar på en högre kroppsmassa i slutänden, än startvikten. Så då bestämmer man sig än en gång och sätter opp ett ännu striktare agenda som man inte klarar av att hålla samt så vidare…

Det heter jojobantning samt förstör i längden både metabolism och självtillit. Grunden är att kalorimetoden inte fungerar för det är svält. Det går inte att banta så.

Hur man viktminskar har varit känt i hundratals år, William banting gav ut boken “A letter Of Corpulence” för mycket, mycket länge sedan. Dr Atkins gjorde vetenskapliga studier, Idag är det LCHF. Livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin, vårdindustrin och deras betalda proffessorer uttalar sig hela tiden för kalorimetoden och emot kolhydratmetoderna. Gång på gång blir dom överbevisade trots deras enorma resurser.

 

LCHF1

LCHF är gott, enkelt och effektivt – utan att man behöver gå hungrig!

De senaste åren har vi fått höra mer och mer om LCHF, en diet som går ut på att dra ner intaget av kolhydrater drastiskt samt istället äta mer fett, vilket för många erfarna bantare låter totalt knäppt. Realitet är att man med denna metod accelerera fettförbränningen samt dessutom får tillstånd att äta sig mätt på protein samt fett tre gånger per dag. Efter en vecka eller ett par minskar suget efter socker samt snart är begäret borta helt. Man blir balanserad i humör och energinivå och äter gott precis hela tiden. Kött, fågel, smör och olja är ens basvaror som man sedan kan piffa till med en aning ovanjord-grönsaker, kryddor, nötter, fröer och en aning bär. God, sockerfri yoghurt är en ypperlig morgonmål samt smaksätter man den med något, t ex Aromhusets vispgräddaromer eller någon droppe Sucralose sötningsmedel så blir den himmelskt god!

Man skall hålla sig undan läsk, saft samt andra söta drycker, även juice. Men att inmundiga kolsyrat mineralvatten kryddad med någon kolhydratsfri arom, t ex Aromhusets smaker för kolsyrat bordsvatten, så får man aptitlig och uppfriskande dryck utan att dagtinga med dietens bestämmelse. Aromhusets produkter går att köpa på www.allt-fraktfritt.com.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *