Bantanu

LCHF:s hemligheter avslöjade

LCHF:s hemligheter avslöjade

LCHF – gott och hälsosamt!

Är du LCHF-frälst pga alla de fantastiska effekterna dieten gett dej i form av viktnedgång, balanserat blodsocker samt försvunnet sockerbegär? Välkommen till en stor klubb!

Antagligen känner du dej ändå lite nedstämd för att du blott äter ägg, kött och sås, morgonmål, lunch samt middag och känner att matbiten i livet – fastän du äter bra – har blivit för begränsad och återkommande.

Sötsuget är i sanning frånvarande, men det vore likväl gosigt att alltemellanåt få förtära en aptitlig efterrätt, alternativt att kunna ta en macka till morgonmål, istället för ägg eller yoghurt som valet just nu står emellan. Inga problem.

Saker man saknar samt vad man kan ha som substitut

Att få smöra på ett tjockt lager smör och toppa den med en god skinka eller salami på en saftig macka är för många något av det bästa som finns. När man blir LCHF:are försvinner den upplevelsen, det är något man får acceptera – ta det goda med det onda, så att säga. Alternativt?

En aning avhängig på hurdan strikt man är med LCHF så kan man hitta mängder av annorlunda brödrecept på nätet samt i särskilda LCHF-kokböcker som faller i ramarna för LCHF. Man byter ut det kolhydratrika vetemjölet mot saker som mandelmjöl, kokosmjöl, kruskakli, psylliumfröskal m.m. Det är jättegott att addera fröer och nötter av olika art och smaksätta med brödkryddor. LCHF-bröden är mycket mer smakrika samt massiva än vanligt fralla och när man har vant sig vid detta så är det omöjligt att gå tillbaka till smaklöst, svampigt fralla.

LCHF Idag

Bakverk samt andra godis

Godsaker då? Det finns hurdan mycket möjligheter som helst här! Med sötningsmedel som Stevia och Sucralose (bäst av dom alla för det smakar som riktigt socker) kan man skapa fantastiska recept på allt från tårtor till bakelser, kakor, bullar samt godis. Mörk choklad funkar i små mängder samt nötter är alltid gott i sötsaker. Ischoklad är högkakoa-choklad, kokosfett och sucralose – smakar likadant. Friterad camenbert med rårörda lingon – byta sockret mot StröSöt från allt-fraktfritt.

Vanliga favoritefterrätter bland LCHF:are inkluderar tiramisu, cheesecake, negerbollar, pajer samt isglass. Blott fantasin sätter stopp och där den sätter halt tar alla nya fenomenala LCHF-kokböcker oh internetrecept vid.

Aromhuset smakämne för vispgrädde gör vispgrädden så aptitlig att man kan förtära den med slev. Vill man söta såfinns det Sukralos på droppflaska – smakar som socker för det är gjort av socker – men 600 ggr sötare. Aromhuset har sockerfria läskkoncentrat – tom. sockerfri sockerdricka. Sockerfri Cola smakar bättre – mycket bättre – än Cola light. Ischoklad kan göras på högkakao choclad + Sukralose. Pizza – man äter det godaste samt kastar brödet eller en fraktion det. Entrecote med Pommes – bort med pommesen.
Man lever gott som LCHF:are….

Istället för pasta

Istället för makaroner kan man använda de kolhydratsfria Shiratakinudlarna som nuförtiden oxå finns i risvariant, eller så kan man använda sig av något av de många suveräna pastarecepten som florerar på internet. Som substitut för pommes frites kan man fritera kolrot, rotselleri alternativt fänkålsrot. Eller varför inte lite Camembertost man värmt i micron så den börjar rinna.

Smaksättare samt aromer

För att krydda sitt kolsyrade vatten måste man testa Aromhusets små essenser, de finns i över 25 smaker som alla ger fräschör samt piff till ens bubblor totalt utan att addera några kolhydrater. Näst godast är Vikingsodas – sedan kommer AGA:s, men litet sortiment.

Smaksatt kolsyrat vatten är godare än smaklöst och dessa aromer har större urval samt “mer” smak än Loka och Ramlösa. Har man egen läskmaskin (kolsyran är billigast på Ö&B, dessutom från miljövänliga Vikingsoda) så blir det dessutom billigare. Klart godare för man kan justera både kolsyremäng samt smakstyrka helt som man vill ha det.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *