Bantanu

Baka & Laga Mat med Proteinpulver

Vad är proteinpulver?

Proteinpulver är helt enkelt protein i pulverform. När vi tränar så omsätter kroppen mer protein och därför behöver vi människor fylla på. Den här processen kallas proteinsyntes. Därför finns proteinpulver för att hjälpa individer att få i sig mer protein i vardagen. Enligt Sportporten är proteinpulver bland de vanligaste kosttillskottet på marknaden och faktiskt ett bra verktyg för att gå ner i vikt. Bodylabs har publicerat en intressant artikel där de förklarar varför.

Baka med proteinpulver

Om man är trött på att bara dricka sitt proteinpulver så finns det även sätt att vara kreativ och istället använda pulvret till bakning eller matlagning. Här är våra 4 tips till vad man kan göra istället.

Baka Sötsaker med proteinpulver

Proteinpulver och bakning går faktiskt hand i hand, det finns flera smarriga recept där man kan smussla ner sitt protein. Det kan vara allt ifrån kanelbullar till bananbröd. Det finns flera recept att googla och vi rekommenderar att man till en början tar en svagare dosering proteinpulver för att sedan pröva sig fram vad som fungerar smakmässigt

Eget iskaffe

Till bakverket vill man ju ofta ha kaffe till och varför inte tillsätta proteinpulver i kaffet? Det är enkelt att bara blanda några shots kaffe, med isbitar, mjölk och en skopa proteinpulver och sen är det klart och det blir inte svårare än så. Vi brukar faktiskt dricka iskaffe med proteinpulver på eftermiddagarna innan vi går till gymmet, då inte proteinpulvret inte bara bidrar till att fylla på musklerna, men tack vare att koffeinet i kaffet också gör så att vi får mer energi, en perfekt kombo före gymmet helt enkelt!

Havregrynsgröt

Bakning

Ibland kan morgongröten kännas trist och smaklös, därför rekommenderar vi att testa en skopa proteinpulver i gröten för att piffa upp den tråkiga smaken.

Våfflor och pannkakor

Vem vill inte missa en lyxig helgfrukost, för att öka proteinintaget är det lätt att blanda ner proteinpulvret i smeten, om man känner sig osäker på mängd så ta hellre för lite än för mycket.

Vilken smak?

Vilken smak man ska ha på pulvret är såklart individuellt och vad man tycker om, vi tycker att man ska pröva sig fram och ta en smak som man gillar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *