Varför Atkinsmetoden?

Det finns många olika bra anledningar till varför man ska välja Atkinsmetoden. Otaliga människor har upptäckt metodens fördelar och det är därför den blivit en av de mest populära lågkolhydratsdieter att följa. Enligt flera pågående undersökningar har inget hittills påvisat några på sikt negativa effekter.

Den som har diabetes kan utan problem äta enligt Atkins. Anledningen till att metoden lämpar sig mycket väl åt diabetiker är för att dieten innebär att en konstant låg nivå av insulin hålls, och det genom att undvika kolhydrater, om inte helt å hållet så till en viss grad.

De främsta skälen till att välja Atkinsdieten är att kroppens fettlagring minskar, suget efter mat minskar och på samma gång behöver man inte bekymra sig för att vara med om svältkänslor. Att hålla insulinet lågt genom att reducera intaget av kolhydrater resulterar i att kroppen inte lagrar lika mycket fett. Att å andra sidan äta mycket fett och kolhydratrik kost i kombination ger ett påslag av insulin som medför att kroppen lättare lagrar fett.

Till dess man börjar närma sig målvikten ska man inte äta mer än 40-60 gram kolhydrater per dag. Ett exempel på kost enligt Atkins är att man äter kött som vanligt men byter ut pasta, potatis, ris samt bröd mot sallad alternativt grönsaker. För extra mättnadskänsla bör man addera aningen extra sås eller något motsvarande fettrikt. Faktum är att man enligt denna metod äter färre eller max samma mängd kalorier som intaget av normalkost. Fett och protein medför att man håller sig mätt längre än på kolhydrater.

Det finns enligt Atkinsdieten inget strikt tvång att på samma gång motionera eller träna för att dieten ska få verkan. Visserligen så uppnår man naturligtvis snabbare resultat genom att samtidigt motionera alternativt träna.

Att komma igång med Atkinsdieten har många likheter med att bli vegetarian. Det må vara en rejäl omställning i början att utesluta ett födoämne. Men efter ett tag så beskriver många människor att det uteslutna födoämnet inte längre är saknat.

Faktum är att förhöjt blodsocker kan medföra illamående hos en person som går på Atkinsdieten. Det uppstår när kroppen efter lång tids uppehåll plötsligen får i sig något väldigt sött alternativt något som innehåller mycket kolhydrater. Men förutom det så mår personer som går på Atkinsdieten överlag utmärkt och gläds över den påtagliga viktnedgången som så många eftersträvar.

Och när väl kroppen blivit avvänd sockersuget så blir det mindre krångligt att upprätthålla Atkinsdieten. Är man bara tillräckligt motiverad så kommer Atkinsdieten snart uppvisa goda resultat. Gentemot andra traditionella lågkolhydratdieter så har det påvisats att metoden enligt Atkins medför att man snabbare uppnår viktnedgång och att man under längre tid har lättare att hålla vikten.

Många som provat Atkinsdieten beskriver hur tacksamma de är för det breda tillåtna utbudet av mat, och som många förknippar med godsaker. Vad sägs om exempelvis ostar, grädde, créme fraiche och majonnäs m.m. Att ha möjlighet att kunna äta kost som är aptitlig underlättar

Om man finner att Atkinsdieten är passande och man trivs med den så kan den leda till en långvarig stadig vikthållning.