Hungerkänslorna kan tyglas med lakritspulver när man går ner i vikt

Lakritspulver är en utmärkt hungerminskare vid bantning. Tryck tillbaka hungern med en knivsudd lakritspulver. Det behövs himla lite lakritspulver för att reducera hungerkänslor, lite stoff ytterst på en tesked räcker. Främst så är det smaskigt samt efter 1 stund så dämpas hungern.

Det fungerar för många men inte för alla. Lakritspulver är juicen ur pressad lakritsrot som spraytorkats och alltså är en fräsch naturprodukt.

Konsumenförpackningar och säck till företag finns till bra pris på allt-fraktfritt webshop. I samma webbshop finns det tillika Salmiak att förvärva, saltet som används till saltlakritsgodis.

För magen är lakritspulver ett populärt hälsokost och doseringen är 1/2 ml/dag.

Lakrits verkar blodtryckshöjande samt ska användas med måttlighet.

Egentillverkad lakrits I hemmet

Man behöver endast börja prata om lakrits för att det plötsligen ska smaka lite salt omkring läpparna. Men sanningen är självklart den att äkta lakrits ej är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på konstgjord väg och som även kallas för salmiak.

Använda lakritspulver för att tillverka eget lakritsgodis

Det är klart att du kan producera ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är ej så besvärligt som man kan tro. Man kan faktiskt få fram lakritspengar samt övrigt som ser proffsigt ut men då gäller det förstås att ha korrekt redskap. I själva verket så är det ej svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att erhålla den salta lakritssmaken.

anis

Det finns ytterligare efterrätter och godis som man kan göra med den här smaken. Har man blott lakritspulver hemma så kan man hitta på en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Det här kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner och familj som också får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en segrare koras.

Ifall du ej vill göra egna lakrits recept så kan du hitta dem online

Om du inte har så mycket fantasi och helt enkelt icke begriper hur ordinär kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan självklart också se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till rejäl hjälp.

Det är väldigt sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Alltemellanåt så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och detta finner man hos hälsokosten. Men ifall det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det således om ett salt.

Skojsamt att överge traditionella recept och våga satsa på något udda

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta oupphörligen men faktum är att det finns mycket kvar att utveckla inom nischen lakritsgodis. Med lite lakritspulver i skafferiet så kan du prova dig fram och försöka upptäcka nya kombinationer. Var icke rädd att pröva, salt och sött går även bra tillsammans. Det hela handlar om sammansättningen. Mera information HÄR.

En ingrediens som man inte behöver vara rädd för att använda

Eftersom att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att tycka om smaken endast därför att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot visit från utlandet så kanske man ska vara lite återhållsam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och icke alls som godis.