Använd banangrädde för att dekorera tårtan

De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med arom från banan har flertal användningsområden och tack vare att den är fullkomligt fri från kalorier blir den hastigt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt arom, det vet vi allihopa. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen roande kurvig. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med smak från banan är sannerligen intet särfall. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten distinkt arom från banan utan att kännas konstgjord och därtill färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan eller som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns överhängande risk att man råkar lapa i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden före den tillförs på tårtan. Det gör självklart inget för var flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Självfallet har gräddaromerna fler användningsområden än endast till grädde. De flesta gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en färsk favorit till just detta syfte. Det blir betydligt lättare att få barnen att äta hälsomedveten, naturell yoghurt utan konstiga tillsatser om den har gul kulör och smak från banan.

En flaska gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver cirka 1,5 ml arom för ultimata verkning. Man kan ta mindre om man önskar ha aningen mildare arom och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan dock leda till aningen konstig eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir fullständigt grön i färgen. Alla är riktigt goda men jordgubbe och banan delar nog ändå första placering vad gäller användbarhet.

Vill man tillverka hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- samt färgsättare. De går också att förena för att få exempelvis glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en klass för sig själv med lite mer exotisk smak och riktigt dynamisk grön kulör.

Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man dessutom blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika färger man önskar, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att testa Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett medföljer och underlättar när man vill mäta upp mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så söker de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv göra fantastiska bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.