Effektiv träning med hjälp av Saigonkanel

Vad är Saigonkanel?

Saigonkanel är en sorts kanel som växer i Vietnam. Denna kanel, som fått sitt namn efter Vietnams största stad i södra delen av landet växer trots allt relativt långt från Saigon (som idag heter Ho Chi Minh City), utan snarare i höglandet i Vietnams centrala delar.

Vad skiljer Saigonkanel från övrig kanel?

Kanel är inte så okomplicerat som man antar, det finns flera olika sorter av kanel och det som faktiskt är den äkta kanelen «Ceylonkanel», är inte den vi använder för dagligt bruk. Ceylonkanel har mildare smak samt mindre hälsofrämjande egenskaper.

Kassiakanel är det som vi i folkmun kallar «vanlig kanel», det är den aromatiska kanel vi i regel hittar i våra butiker. Kassiakanel är kraftfullare än Ceylonkanel, både i smak och i doft, samt ur hälsosynpunkt.

Saigonkanel är en nära släkting till Kassiakanelen, men är ännu mer omfångsrik än sin kusin. Saigonkanel innefattar 1-5% essentiell olja och denna olja har upp till 25 % kanelaldehyd i sig, vilken är den verksamma agenten som har så enastående effekter gällande vår hälsa.

Saigonkanel och blodsocker

Att kanel sänker blodsockret är en av dess mest kända egenskaper – och Saigonkanel åstadkommer detta mest av samtliga kanelsorter. Personer med diabetes mår gott av ett dagligt intag av kanel och befinner man sig i riskzonen för att utveckla diabetes har man allting att vinna på att addera denna krydda i sin dagliga kost.

Vad kanelen gör är att den hämmar utsöndringen av insulin, vilket är det hormon som gör att vi lagrar fett istället för att förbränna energin. Ju mer man rör på sig, desto mer ökar fettförbränningen – det vet vi ju alla idag – och det beror just på att träning ökar insulinkänsligheten.

Saigonkanel och muskeluppbyggnad

När man tränar för att bygga musklerna så vill man ju helst att energin man får i sig ska lagras – inte i fettvävnaden såklart, men i musklerna. Insulin är anabolt och det finns mindre klipska typer som injicerar insulin just därför att stimulera sin muskeltillväxt. På lång sikt är detta förödande för hälsan, men på kort sikt kan det skänka mer uppumpad muskulatur.

Saigonkanel höjer fettförbränningen, som tidigare nämnts, men samtidigt stimulerar kanelen till upptagning av energi i musklerna, så de som tränar för att gå ner i fettmassa och upp i muskelmassa får fördelar ur många perspektiv av ett tillskott av Saigonkanel varje dag. Dessa effekter har länge sagts inte vara förenliga, men vad gäller kanel verkar det faktiskt fungera just så. Då och då är de enklaste lösningarna de ultimata!

Var hittar man Saigonkanel?

I vanliga livsmedelsbutiker finner man sällan Saigonkanel, än i alla fall. Denna superkanel förväntas explodera i efterfrågan så fort människor inser vilken potential den har för så många olika grupper av personer.

Idag kan man köpa Saigonkanel online, men kvaliteten kan variera en del så det gäller att ha lite tur när man handlar. Har man väl hittat en trovärdig leverantör av Saigonkanel så bör man hålla sig till den.