Balanserat blodsocker med vietnamesisk kanel

Nu har det visat sig att vietnamesisk kanel ger ännu bättre verkan än vad som tidigare varit känt. Gert Strand AB lanserar kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla gynnas av sänkt blodsocker så testa själv och observera effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är detsamma – kärt barn har många namn. Denna kanel härstammar, inte helt otippat, från Vietnam – dock inte från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är nära relaterad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel kan hitta ute i handeln, men dess egenskaper är bättre på alla vis.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en tillräcklig dos tycks ligga på 2-4 gram per dag – så reduceras insulinutsöndringen. Det bidrar till en rad skilda goda effekter gällande hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker besvärliga blodsockertoppar och -dalar som skänker huvudvärk, koncentrationssvårigheter och oväntad utmattning, och glukosen i blodet bränns med bättre effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på flera olika sätt, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom samt Linfröolja. Kanel ligger likaså där uppe i toppen och nu när prover genomförts på vietnamesisk kanel höjs statusen ännu mer.

Relevant att skilja kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med avsikt att stimulera blodsockerbalans så är det betydelsefullt att man har koll på vilken kanel som är den ultimata. Det finns några olika typer att botanisera bland så en rask genomgång skadar inte:

• Ceylonkanel kallas ofta för «äkta kanel», denna har lägst halt av kanelaldehyd, samt mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är det den «sämsta» sorten, men ändå bättre än ingenting.

• Kassiakanel är betydligt skarpare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är bättre. Det är kaneltypen vi vanligtvis finner i affärerna.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är relaterad till Kassiakanelen, men är ännu kraftfullare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna består av det verksamma ämnet kanelaldehyd. Denna typ av kanel har visat sig höja förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den också ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att införa i sitt utbud.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en ren skatt för hälsan. Kryddan äger antibakteriella, antioxidantiska och anticancerogena egenskaper, och därtill verkar den främja ett ketogent läge i kroppen.

Folk som inskränker sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) alternativt Atkins, får snart ketoner som primärt bränsle istället för glukos, och ett läge av ketos är i sin tur optimalt för fettförbränning. En del har dock tufft att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett litet intag av Saigonkanel visat sig ge fenomenal verkan efter enbart någon dag. Det hänger antagligen ihop med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet gynnar ett varaktigt tillstånd av ketos.

Handla din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du erhåller färsk vietnamesisk kanel i toppklass!