Vietnamesisk kanel får dig att komma i form

Vietnamesisk kanel stimulerar fettförbränning

Det finns väldigt mycket man kan göra ifall man önskar gå ner i vikt. De flesta känner till grundregeln som går ut på att man tvingas göra av med mer energi än man tar in. Man brukar säga att ett minskat intag av kost i kombination med utökad kroppslig aktivitet är nyckeln och det stämmer såklart, men det finns mycket mer man kan göra än att bara räkna kalorier. Vad man äter spelar roll, möjligtvis inte för just energiekvationen, men definitivt när man vill ha lite kontroll över vad man förbränner. En person som vill gå ner i vikt vill i stort sett alltid tappa fett, inte muskler, och då är det angeläget att inta proteinrik mat.

Man bör även se till att förtära kost som stimulerar fettförbränningen och talar vi näringsämnen är det fett som på bästa sätt bränner fett – i likhet med att fett används för att tvätta bort fettfläckar. LCHF-dieten har fått så stor uppmärksamhet eftersom den får folk att rasa i fett samtidigt som muskelmassan behålls – eller till och med ökar!

Det finns emellertid också olika tillskott som också verkar stimulerande för fettförbränningen och en av de mest effektiva fettförbränningssubstanserna är kanel. Bland skilda kanelsorter är det vietnamesisk kanel som har visat sig skänka störst verkning.

Alla älskar kanel

De allra flesta av oss har en relation till kanel. Somliga påminns om julen när de känner doften från kanel – julgröt, kanelbullar samt kryddiga drycker. Andra får varma barndomsminnen av fikastunder med kamrater där mamma bakat kanelbullar som hon bjuder på ihop med ett glas kall mjölk eller saft.

Rejäl skillnad mellan vanlig och vietnamesisk kanel

Havregrynsgröt är en omtyckt frukosträtt bland oss svenskar och lite kanel på gröten är mer regel än undantag. Det bästa av allt är att kanel är både gott samt nyttigt! Det är få råvaror som kan briljera med denna sammansättning. Vietnamesisk kanel är starkare, mörkare samt rikare gällande både smak och doft än vanlig kanel från dagligvaruhandeln. Den bidrar till godare smak och räcker längre och får man tag på färsk, högkvalitativ vietnamesisk kanel kommer man aldrig att kunna återfalla till vanlig kanel, så markant är skillnaden!

Fördelar med vietnamesisk kanel

Kanel, och speciellt då vietnamesisk kanel, är otroligt förträffligt för hälsan. Inte bara stimulerar kanel fettförbränningen, som nämnt ovan, den är likaså effektiv för blodsockerbalansen.

Andra fördelar med ett dagligt intag av vietnamesisk kanel:

– Kanel reducerar risken för Alzheimers sjukdom
– Kanel anses klara av att reducera utvecklingen av MS
– Kanel sänker de negativa effekterna från fet kost
– Kanel kan reducera blodsockernivåerna hos fastande patienter
– Kanel kan förbättra glukos- och fettnivåer i kroppen
– Kanel bekämpar svampinfektioner
– Kanel bekämpar bakteriella infektioner
– Kanel stimulerar muskeltillväxten hos människor som tränar

Dagligt intag av vietnamesisk kanel

Att omfatta vietnamesisk kanel i den dagliga kosten, oavsett hur den annars ser ut, har goda effekter på hälsan. Man ska dock inte förtära mer än fyra gram per dag med tanke på att kumarinet i kanel kan skänka negativa effekter på bland annat levern, men fyra gram är väldigt mycket kanel. Använd kanel i kaffet, på gröten alternativt i den mustiga köttgrytan – supergott!