Upptäck effekterna av Saigon-kanel för viktminskning med 5:2 metoden

I Vietnam, som ju tidigare hette Saigon, växer en kanel som blivit uppkallad efter det forna namnet på landet. Det är en sort exklusiv för provinsen Quâng Nam där den växer längs de centrala bergskedjorna. Saigonkanalen, alternativt den vietnamesiska kanelen, har en fantastisk rejäl kanelsmak eftersom den består av mer av eteriska oljor än vanlig kanel. Gillar du kanel kommer du att älska den här kanelen.

Det finns dessutom flera hälsoeffekter av saigonkanel, vilket är anledningen till att vi tar upp den här. Det är inte enbart den underbara smaken som gör gott för dig, utan man vet dessutom att kanel hjälper dig med blodsockerkontrollen och det sägs att just saigonkanelen är väldigt effektiv på det.

Saigonkanelen hjälper dig klara av blodsockersvängningarna så att du inte blir lika sockersugen, och den ökar kroppens insulinkänslighet med upp till 29% vilket betyder att kroppen producerar mindre insulin. Just när du drar igång din diet och kroppen håller på att vänja sig vid sin nya bränsletillförsel kan kanelen lindra de symptom som flera får den första perioden.

Saigonkanelen är en aning dyrare än alldaglig kanel, men effekterna sägs vara mycket större och dessutom är enbart smaken av saigonkanelen värd de extra kronorna. Saigonkanel kan du hitta i välsorterade hälsokostbutiker eller beställa via webben. Det latinska namnet för vietnamesisk kanel är Cinnamimum Loureiroi och på marknaden är kanelen beryktad både som Saigonkanel och vietnamesisk kanel, vilket kan vara bra att vara medveten om därför att undgå förvirring.

Prova detta recept när hungern faller på under fastedagarna: Gör en kopp grönt te och tillsätt sedan en tesked saigonkanel, sju droppar citronsaft samt en halv tesked ren honung. Ljuv dryck som får dig att både glömma hungern och hantera blodsockerfallet!