Recept anpassade efter 5:2-metoden

Att starta med fastedagar kan kännas som ett enormt steg, men måste inte vara det. Innan du börjar med 5:2 ska du läsa på om dieten, vilket du nu gjort i den här guiden. Nu vet du att du kan förvänta dig att de två första veckorna är extra tuffa med tanke på at kroppen då ställer om sin energiförbrukning när tillförseln av kalorier tvärt skiftar.

Dessa veckor kommer du förmodligen att vara matt och hängig och trots att symptomen kan lindras med exempelvis saigonkanel och omlagda rutiner känner du troligen ingen lust att ägna dem åt att lista ut vad du ska äta. Börja med att leta upp några recept som inspirerar dig och gör en matsedel för de tre första veckornas fastedagar.

Nedan följer några enkla recept att börja med. Inom kort kommer du att finna inspiration var du än tittar!

Örtcurry med kyckling
2 person(er) Ca 432 kcal/portion

Ingredienser
1 st spansk pepparfrukt, strimlad, grön
2 dl persilja, hackad, alternativt färsk koriander
0,5 tsk spiskummin, mald
0,5 msk ingefära, finhackad
1 st vitlöksklyfta, hackad
0,5 st rödlök, hackad
0,5 msk rapsolja
200 g kycklingfilé
0,5 dl vatten
2 dl kokosmjölk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:
100 g äggnudlar
150 g sockerärter
2 st tomater

Tillagning
1. Stek pepparfrukt, persilja, spiskummin, ingefära samt lök i olja.
2. Skär kycklingen i bitar samt stek tillsammans med röran, 2-3 min.
3. Häll i vatten samt kokosmjölk, sjud grytan i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera tillsammans med kokta äggnudlar, sockerärter och tomater.

Apelsin- och jordgubbssmoothie 160 kalorier, 1 portion.

Gör så här:
Blanda 1 dl mild lättyoghurt 0,5 %, 1 dl apelsinjuice, 1 bit banan, 50 g, 1 dl jordgubbar. Häll upp i glas!